NIKDY nesmíš zanedbat tyto tři věci

23. 2. 2008 14:16
Rubrika: Vztahy

Milí přátelé, již tolik toho bylo o lásce a vztazích řečeno, již tolik rad a návodů "jak na to" jsme už získali, ale přesto jsou stále tolik žádané diskuse typu: Věřící versus nevěřící v chození, hranice v chození apod. I já jsem si v životě kladla mnoho otázek, na které je někdy tak těžké najít odpověď, pokud nestojíme na pevných základech, které se nedají zviklat v tomto nebezpečně nepravdivém světě. Do hodnocení vztahů a při rozhodování se pro partnera mi pomáhají tyto tři věci: VZTAH K JEŽÍŠI, VZTAH K BOŽÍMU SLOVU (BIBLI) a VZTAH K CÍRKVI. Má zkušenost s chozením byla tak žalostná, že jsem pochopila, že nestojí zato, abychom ani na jediný bod z těchto tří zapomněli. Kdo jste poznal chození s nevěřícím nebo stresující hledání hranic ve fyzickém kontaktu, tak jistě chápete, proč. Ano, pro partnerství je třeba zvážit i mnoho dalších "věcí", než jen tyto tři uvedené. Pro mě jsou však tyto tři body největšími prioritami.

Zobrazeno 1813×

Komentáře

varhaník

Plně Ti dávám za pravdu.Někteří křesťané se dost hodně přetvařují, aby dosáhli toho po čem touží(i po vztahu)a zapírají se na veřejnosti, tak jak Petr 3xzapřel Krista. Pak kdy jejich touha není vyslyšena a naplněna, jsou smutní,zoufalí a hořce pláčou"Jako by za to mohl Bůh". Nechtějí nést vinu svoji proč atd...Tak si myslím Danyrko,že najít takového kluka podle vztahu které uvádíš, bude t´pro tebe to největší požehnání v tvém životě od Boha. Avšak vezmi kříž a následůj mě tak jdi za ním a já Ti to ze srdce přeji! Ať Ti dá Bůh k tvému rozhodnutí sílu a vytrvalost.Varhaník Petr z Vysočiny.

varhaník

Odpověď Danyrko na tvoji diskuzi Nikdy nesmíš zanedbat 3 věci! Jak píšeš, že 2 protiklady se nikdy nemohou sloučit( já říkám i žít spolu)tak se nehněvej,avšak to nemůžeš Ty v životě pozemském posoudit,či soudit. Na to nemáme ( a nebyla dána) žádnému z lidí taková Boží milost - prozřetelnost, aby viděl jak co bude dál v tomto životě.Než Sv. Pavel byl svatým, vraždil křesťany,spadl a od toho okamžiku věřil v Krista, vydal svědectví a pro něj zemřel. Jasný příklad z nevěřícího se stal věrný apoštol a to vyvolený Kristem, a můžeš se zeptat jak to?Vždyť předtím vraždil křesťany naháněl lidé a týral atd...jak to mohl Bůh dopustit.Tak jen krátká úvaha varhaníka.Ty ovšem jak jsem pochopil, seš velmi sečtělá a vzdělaná v křesťanské víře. Čauky a Bůh Tě naplň radostí a silou do dalších dnů života.Pozdrav od Petra z Vysočiny.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio