Kaktus - to poslední, co mi zbylo.

26. 10. 2008 0:15
Rubrika: Vztahy

Měla bych s tím něco udělat, ale nemohu, nechci.

Všechny věci, které mi ho připomínaly, jsem se snažila odstranit ze svého života. Dalo mi to práci. Bylo to těžké a bolestivé, ale dařilo se to. Teda alespoň částečně se to dařilo.  Bylo nutné zamést všechno to staré a připravit prostor pro něco nového.

 

Zůstal mi kaktus.

 

Dal mi ho tehdy v jedné vzácné chvíli. Byl malý, maličký - stejně jako jeho květináč.  Už několikátý rok vypadal pořád stejně. Nerostl. Vypadal však stále stejně dobře. Krásný kaktus. Při každém pohledu na něj, jakoby se mi jeho bodlinky zaryly do srdce. Krása, která roní slzy. Krása, které se nechci vzdát, i když mi přináší bolest. Nechám si ho. Možná jako symbol naděje. On přežil všechny ty události a nezanechalo to na něm jediné stopy.

 

Vítr ho však shodil z okna.

 

Rozlomil se na dvě půlky.  To musí zemřít i ta rostlinka?!! Vyhříval se tu na slunci, kapky vody se mu leskly v bodlinkách. A teď je mrtev. Poslední střípek radosti a naděje, který mi po té ztrátě zůstal.

Je pryč.

Srdce mi bolestně zaplakalo. Vždyť o nic nešlo. Byla to jen nepatrná rostlinka. Měla však na sobě pečeť. Pečeť událostí, které měly pro můj život velký význam a váhu. Nedokážu ho hodit na kompost. Je to asi pošetilost, ale pořád mám naději.

Zasadila jsem ty dva malé zelené úlomky do hlíny.

Co čekat?? Buď brzy uschnou nebo shnijí z mého zalévání. Už se asi namáhám zbytečně, ale nevzdám to! Mám naději. Spodní část kaktusu s kořenem se začala zmenšovat. Asi uschne. Ba ne! To se jen rána v místě rozlomení začala zatahovat. On neusychal. Netrvalo ani pár týdnů a na místě rány se objevily čtyři malinké kuličky s bodlinkami. Byly to nové kaktusy. Ani vrchní část kaktusu neuschla! Zapustila kořeny a během velmi krátké doby z ní vyrostl kaktus, který byl jednou tak velký, než celý kaktus před svou nehodou.

Z jednoho kaktusu, který jsem považovala za mrtvý, vzniklo šest nových. Šest nových rostlinek. Každá z nich prospívala a rychle rostla.

 

Bůh je Dobrý.

 

Když nám něco bere, tak jenom proto, že nám chce dát mnohonásobně víc.

Už mi dávno nestačí jen malinký květináč. Potřebuji teď velký, aby se do něj vešlo šest nových, rychle rostoucích kaktusů.

 

Zobrazeno 3417×

Komentáře

pajann

Nový? Malinký? TO je úžasné :-)

kacarovi3

Ali,na tom kompostu by ten kaktus uschnul,neměl by šanci bez tvé lásky.To tvá láska mu dala šanci na nový život-plodnější,než doposud.Možná tě tím chtěl Bůh pozdravit,projevit lásku...Hodně záleží na našem chtění,je-li to v Božím plánu-pomůže.Pamatuj,jsi Bohu milá a stačí moc chtít-stane se.Dal ti velkou moc,prosím,užívej ji s láskou.Nešetři na nás,jsme tví bližní,měj nás ráda a ta láska se ti vrátí dvojnásobně-od nás i od Boha.Přeji ti krásné léto a napiš něco od srdce.Pavel.

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio